Workshop Navigating stress

Workshop Navigating stress

Navigeren door stress: strategieën voor innerlijke rust en welzijn

Navigeren door stress kan een uitdagende taak zijn, maar er zijn verschillende manier die je kunt inzetten om de stress te verminderen. De eerste stap is het identificeren van de bronnen van stress. Het is belangrijk om te gaan ontdekken waar de stress vandaan komt. Stress kan werkgerelateerd zijn of voortkomen uit je persoonlijke relaties, financiële zorgen, gezondheidsproblemen of andere factoren.

Bewustwording van stress

Merk jij dat je wel een last hebt van de volgende signalen: concentratie problemen, sneller geïrriteerd, overdenken, vergeetachtig, snel emotioneel, geen zin in sociale activiteiten? Dit zijn alarm signalen van mentale stress. Je kunt ook alarm signalen ervaren in je lijf, zoals hoofdpijn, spierpijn, vermoeidheid, veranderende ademhaling, verandering van eetlust en verminderde weerstand. Dit noemen we fysieke alarm signalen.

Navigating stress
Ontdek jouw stresslandschap

Maak tijd voor zelfzorg

Zelfzorg is essentieel bij het omgaan met stress. Neem de tijd om activiteiten te doen die je ontspanning en vreugde brengen, denk hierbij aan het lezen van een boek, wandelen in de natuur, het luisteren van muziek of een meditatie.

Ondersteuning zoeken

Praat met mensen die je vertrouwt en deel je stress en zorgen. Soms kan het uiten van je gevoelens en gedachten al bijdragen en opluchting en perspectief bieden. Je kunt hierbij steun zoeken bij je vrienden, familie of professionele hulp zoals een coach.

Navigating stress workshop

Navigating stress is een laagdrempelige manier om bewust te worden van jouw stress en hier naar te kijken. Je zult gaan ontdekken dat de stress zowel positieve als negatieve aspecten heeft.

Tijdens de workshop ga je aan de slag met je gemoedstoestanden en stressfactoren. Deze zijn verdeeld in verschillende elementen.

  • Je gaat identificeren welke van de verschillende bronnen van stress er zijn in je dagelijkse leven.
  • Herkennen van fysieke, emotionele en gedragsmatige symptomen van stress.
  • Inzicht krijgen in de impact van stress op zowel je fysieke als mentale gezondheid.
  • Ontdekken welke zelfzorg je kunt integreren in je dagelijkse routine.
  • Het ontwikkelen van een positieve en veerkrachtige mindset

Dit alles ga je verwerken in jouw landkaart. Je krijgt een landkaart waar je met stempels en routes jouw persoonlijke stressfactoren gaat ontdekken, hoe ze ontstaan en waar toe ze leiden. Tijdens de workshop kom je tot meer kennis, inzichten en methodes om beter om te gaan met je stress.

Merk jij dat je worstelt met stress en hier wel handvaten voor wilt hebben om de stress niet de overhand te laten nemen, dan is het nu tijd om daar mee aan het werk te gaan. Iedere stap die je vandaag zet helpt je naar een rustiger en ontspannen leven. Stel voor jezelf een mooi doel en zet iedere dag een kleine stap die je helpt om dat doel te bereiken.

navigating stress

Deze workshop biedt praktische tools en inzichten om stress te navigeren en veerkracht op te bouwen. Door deel te nemen aan deze workshop kun je concrete stappen zetten om een gebalanceerd leven te leiden. Zie ik jou in de workshop? Aanmelden kan door een berichtje te sturen of een appje: 0619282929.

Praktische informatie

Workshop data:
25 oktober 9:30-11:30 uur

De kosten voor de workshop zijn 55 euro per persoon.

Locatie is Sassenheim, Menneweg 34

No Comments

Add your comment