Hero’s Journey

de reis van de held

Hero’s Journey

“Ontdek je innerlijke held en ga op een transformerende reis van zelfontdekking met onze training over de Hero’s Journey! Leer hoe je uitdagingen overwint, jezelf transformeert en met hernieuwde inzichten terugkeert. Ontdek de geheimen van persoonlijke groei en pas ze toe in je dagelijks leven. Doe mee en wordt de held van je eigen verhaal!”

Joseph Campbell en de reis van de held

De reis van de Held is ontwikkeld door de Amerikaanse mythe- en religiekenner Joseph Campbell. Hij deed uitgebreid onderzoek naar verhalen, mythen en sagen die wereldwijd al duizenden jaren worden (door)verteld.

Daarbij ontdekte hij vaste patronen, die hij de monomythe noemt. Het zijn allemaal archetypische verhalen over een (eveneens archetypische) held, die van de bekende wereld naar de onbekende wereld reist en weer terug. Dat noemen we de hero’s journey, oftewel de Reis van de Held.

Je ziet deze reis terugkomen in verschillende films en ook in ons leven. Ons hele leven is een grote reis en daarbinnen maken wij verschillende kleine en grote reizen.

Wat krijg je allemaal?

Ik neem je in deze training graag mee op een reis door de verschillende fases van de hero’s journey. Door inzicht te krijgen in jouw reizen groeit je persoonlijke ontwikkeling en ga je ontdekken wat bij jouw past. Zodat je jouw mooiste leven kan leven.

En dat is nog niet alles! Je krijgt als deelnemer van de de Hero’s journey training naast het cursusmateriaal ook 20 uur persoonlijke training van mij. Ik sta klaar om je door elke fase van jouw persoonlijke reis te begeleiden, ondersteunen, je vragen te beantwoorden en je te helpen bij het vertalen van de lessen naar jouw eigen leven. Dit is jouw kans om een held te worden in jouw verhaal.

Deze reis is voor iedereen die het aandurft om meer betekenis te geven aan zijn of haar leven, meer zelfvertrouwen en moed te ontwikkelen, effectief om te leren gaan met obstakels, meer flow willen ervaren en minder stress.

De reis van de held

  • “De ontregeling” is de eerste fase waar wij mee gaan werken op 6 september 2024. Je ervaart onrust in situaties van rust. Je wilt meer rust? Je hebt het gevoel dat je nog niet helemaal op de juiste plek zit. Er zijn zaken die je wilt overwinnen of wilt bereiken? Op sommige vlakken in je leven loopt het niet zoals je voor ogen hebt.
  • “De weerstand” komt 27 september 2024 aanbod. Voel je dat iets onontkoombaar is? Je zakt ergens in waar je niet naar toe wil. Angst, weerstand, woede, ontkennen.
  • “Crisis” Dit is een kwetsbare fase in het proces die je het liefste zou willen overslaan. Je wilt opgeven, je verzet je, je valt. Je voelt je alleen, eenzaam in de crisis. Het voelt alsof je in een vicieuze cirkel zit, gedachten die steeds voorbijkomen, die vast zitten in je lijf, lichamelijke klachten. Op 18 oktober 2024 gaan wij hier aandacht aan besteden.
  • “Los laten” 8 november 2024 ga je accepteren wat er is. Wanneer je niet accepteert blijf je in de crisis hangen in de vorige fase en kan je allemaal klachten krijgen, psychosomatische klachten. Aan de slag met aanvaarding en acceptatie.
  • “Experimenteren” Je gaat het zien in kleine dingen. Hoe geef ik het leven een nieuwe vorm. Je levensenergie komt dichterbij! 29 november 2024 ga je hier meer zicht op krijgen en laat die levensenergie maar stromen!
  • “Vernieuwen en integreren” Je gaat nieuwe of andere keuzes maken en hier ook verantwoordelijkheid voor nemen. Je bent veranderd, anders gaan denken, nieuwe ervaringen, inzichten. Voor deze bijeenkomst zien wij elkaar op 10 januari 2025.

Aantal maanden terug de training gevolgd bij Lisette. Het was een nieuwe & leerzame ervaring voor mij. De informele en persoonlijk setting stelde mij snel op mijn gemak. Lisette heeft een goed opgezet programma en begeleid je bij elke stap.

Pieter van Andel


hero's journey ontwikkelingstraject

“Bij Lisette een training gehad. Het was een fijne ochtend in een kleine groepje. Het voelde veilig om dingen te delen. Ook geeft ze persoonlijke aandacht. Ik heb tijdens deze ochtend nieuwe inzichten gekregen om mee aan de slag te gaan.
Echt een aanrader.”

Stefanie Wijker

Alle data op een rijtje

Alle bijeenkomsten zijn van 9 uur tot 12 uur “s morgens. Voor koffie, thee en kleine versnapering wordt gezorgd. Alle bijeenkomsten en individuele sessies zijn op de Menneweg 34 in Sassenheim.

Wat betaal je voor deze 20 uur coaching?

Je betaald voor het gehele pakket 997 euro incl BTW. De factuur is zo opgesteld dat je hem als zakelijke ondernemer kunt aftrekken en wanneer je in loondienst bent kun je, je werkgever vragen of er ruimte is in je ontwikkelbudget.

Met een aantal deelnemers doorlopen je tijdens de 6 bijeenkomsten de verschillende fases. Iedere bijeenkomst geeft verdieping op de bijeenkomst ervoor. In de groep leer je van elkaar en wij zorgen er gezamenlijk voor dat het veilig is.

“Ontdek je innerlijke held met de Hero’s Journey! Ik hoop je te zien op 12 januari!

Good company in a journey makes the way seem shorter.

Izaak Walton

 

No Comments

Add your comment