Brainspotting in de media

brainspotting

Brainspotting in de media

Brainspotting in de media, er is een mooi artikel verschenen. Phsychotherapy Networker schrijft een heel stuk over brainspotting en de werking hiervan. Het geeft een inkijkje in de ontdekking van David Grand. Daarnaast krijg je een beeld van hoe een sessie verloopt. Waarbij 40 minuten in stilte niets bijzonders is.

De tekst is in het engels je kunt deze via de link vinden. Mocht je het liever in het Nederlands verder lezen, ik heb een samenvatting voor je gemaakt.

Samenvatting artikel brainspotting

David Grand, een clinicus ontdekte in 2003 een nieuwe benadering van traumabehandeling, genaamd Brainspotting. Grand kwam per toeval op deze methode tijdens het werken met een kunstschaatser met prestatieproblemen. Hij ontdekte dat het fixeren van de ogen op specifieke punten in het gezichtsveld tijdens bilaterale stimulatie emotionele doorbraken teweegbracht. Grand ontwikkelde Brainspotting als een holistische en minder procedurele benadering dan bestaande therapieën, bewerend dat het niet alleen hielp bij het verwerken van problemen, maar ook de hersenen opnieuw bedraadde. Er worden nieuwe paden aangelegd in het brein.

Hoewel Brainspotting veel succesverhalen heeft en populair is geworden, wordt het geconfronteerd met kritiek vanwege een gebrek aan uitgebreid wetenschappelijk onderzoek en empirisch bewijs. Sommige critici stellen dat het mogelijk een samenraapsel is van effectieve behandelingen, terwijl anderen de wetenschappelijke basis in twijfel trekken. Ondanks deze kritiek blijft Grand overtuigd van de effectiviteit van Brainspotting en wijst hij op het succes dat hij heeft gezien in de praktijk.

De tekst sluit af met een recentere ontwikkeling waarin enkele peer-reviewed studies de voordelen van Brainspotting ondersteunen. Grand hoopt dat Brainspotting in de toekomst zal evolueren en verbeteren, en dat nieuwe therapieontdekkingen zullen plaatsvinden op dezelfde manier waarop hij Brainspotting per ongeluk ontdekte.

Review en ervaringen

Zelf heb ik ook veel succes ervaringen met brainspotting. Ik neem je mee in een aantal reviews die ik heb mogen ontvangen van mijn cliënten naar aanleiding van verschillende brainspotting sessies.

Bij Lisette heb ik geleerd om mijn gevoel toe te laten. Waardoor ik meer inzicht krijg en rust vind. Brainspotting heeft me erg geholpen, in een hele moeilijke periode. En me sterker gemaakt,
Lisette weet wat ze doet en ik kan altijd contact met haar opnemen, dit is fijn om achter de hand te hebben.
Ik vind bij Lisette de rust, mijn spanningsklachten in mijn hoofd zijn verdwenen. Het heeft mij heel goed gedaan. Ik heb 8 sessies gehad. Ook mijn fysiotherapeut stond er van te kijken.

Jarenlang kampte ik met depressieve periodes, die steeds terugkwamen. Aan het begin van de Coronatijd werd ik weer depressief. Toen mijn relatie ook nog uit ging, kon ik echt niet meer. In elke sessie reageerde mijn lichaam weer anders met het loslaten van verdriet, stress en trauma. Heel bijzonder! Ik ging me steeds beter voelen, lichter en blijer! Kan nog steeds niet geloven dat dit blijvend is! Ben heel blij dat Lisette op mijn pad is gekomen. Ik hou weer van het leven!

Hoe voel je je na een brainspotting sessie?

Een brainspotting sessie kun je vergelijken met een marathon lopen qua intensiteit. Je lichaam wordt in beweging gezet en gaat reguleren. Na een sessie voelen de meeste mensen zich ontspannen, maar ook zeker moe. Mocht je na een sessie nog iets willen weten kan je altijd contact met mij opnemen.

Wat doet brainspotting?

“Brainspotting” stimuleert en activeert het zelfhelend vermogen van het lichaam om op een diepgaand niveau van trauma te genezen.

Hoe veel sessies heb ik nodig?

Uiteraard verschilt het per persoon, maar de ervaring leert dat ongeveer 5-10 sessies een mooi en blijvend resultaat geven. Wil je een sessie ondergaan ik heb geen wachtlijst dus je kunt altijd terecht!

 

No Comments

Add your comment