Mini ochtend retraite

Mini ochtend retraite

21 juni organiseer ik deze mini retraite. het is een moment voor jezelf in combinatie met een inzichtsworkshop. Met een kleine groep gaan wij deze ochtend tijd besteden aan ons zelf, een moment met 100% aandacht voor jou en hoe het met je gaat.
In deze ochtend doorlopen wij kort de volgende 4 gebieden: Fysiek, Mentaal, Emotioneel en Spiritueel
Fysiek
Je fysieke gesteldheid is belangrijk om goed te kunnen functioneren. Je kunt je moe voelen, terwijl je ook het gevoel hebt altijd “aan” te staan. Als je altijd “aan” staat, komt je zenuwstelsel niet tot rust en dat kan leiden tot paniek- en angstgevoelens. Dit wordt veroorzaakt door stresshormonen zoals cortisol, die door je lijf razen. Stress geeft een vlucht of paniekreactie, veroorzaakt minder goed slapen, hoge hartslag en snelle ademhaling, die op hun beurt weer een paniek of angst reactie kunnen uitlokken.
Een vicieuze cirkel.
Tijdens de mini retraite krijg je een oefening mee naar huis die je zenuwstelsel in rust en balans brengt.
Mentaal
Gedachten en overtuigingen, heb je vaak meegekregen vanuit je opvoeding, geloof, school enz.  Zij beïnvloeden je emoties en het gevoel voor wie jij bent, zij vormen je zelfbeeld. Gedachten en overtuigingen zijn het krachtigste instrument van jou bestaan.
Juist de gedachten en overtuigingen waar jij je niet bewust van bent kunnen zeer belemmerend zijn.
Tijdens de mini retraite gaan we jouw gedachten en overtuigingen liefdevol bekijken, waardoor je tot andere inzichten kunt komen en afscheid kunt nemen van gedachten en overtuigingen die niet meer voor jou werken. Een inzicht geeft altijd een nieuw uitzicht.
Emotioneel
Emoties als angst, verdriet en boosheid kunnen, wanneer je je niet bewust bent van deze emoties, vast gaan zitten in je lichaam. Daardoor kun je allerlei lichamelijke klachten ervaren. Samen kijken we, welke emoties ervaar jij, waar ervaar je deze emoties in je lichaam?
Tijdens de mini retraite leer je, dat een emotie iets is dat je in je lichaam kunt voelen en dat je een emotie ook weer los kunt laten. Zo kun je jezelf bevrijden van heftige emoties. Daardoor wordt je rustiger en kan je lichaam en denken ontspannen.
Spiritueel
Spiritueel zijn heeft niets met “geloof” te maken. Spiritueel zijn betekend: dat je je bewust bent dat je meer bent dan alleen je lichaam. Wij mensen staan niet los van de natuur, wij zijn er een onderdeel van. Echter wij zijn bewuste wezens, die kunnen kiezen.
Tijdens de retraite ga je naar jouw binnenwereld, contact maken met jouw energiebron. Sta jij open voor spiritualiteit en bewustZijn? Dan gaat er een nieuwe wereld voor je open.
Lijkt het jou fijn om een ochtend tijd aan jezelf te besteden, de rust te ervaren en met meer inzicht naar huis te gaan, meld je dan aan voor deze mini retraite.
De kosten bedragen 55 euro per persoon, incl materiaal, thee en koffie. 21 juni 9:00 tot 11:30 uur aanmelden kan via info@lisettegoldman.nl of 0619282929.
Wil je liever individueel aan de slag met deze onderdelen, dan kan dat uiteraard ook. Neem vrijblijvend contact met mij op.

No Comments

Add your comment