Kracht van binnenuit

coaching, kracht van binnenuit

Kracht van binnenuit

Energie

Herken je dat? Het ene moment heb je het idee dat je volledig in je kracht staat en dat de energie goed stroomt en het volgende moment lijkt het wel enorm gezakt te zijn. In deze blog wil ik je meenemen welke tegenstellingen hier wel eens mee te maken zouden kunnen hebben.

Ervaring

Hoe krijg je nu het inzicht om bewust te worden waar je wel energie van krijgt en waar juist niet. Belangrijk is om het voor jezelf zichtbaar te maken. In ons leven hebben wij volop te maken met tegenstellingen. Het mooiste is om de tegenstellingen in ons zelf te verenigen. Zo zal de man een verbinding aan moeten gaan met de anima, de vrouwelijk component, in hem zelf en de vrouw met de animus, de mannelijke, in haar.

Tegenstellingen

Wat zijn nu eigenlijk tegenstelling die je in je persoonlijke ontwikkeling tegen kunt komen?

 • Aardig-Onaardig
 • Actief-Passief
 • Bewust-Onbewust
 • Binnen-Buiten
 • Dapper-Laf
 • Dag-Nacht
 • Mannelijk-Vrouwelijk

Dit is een kleine greep uit nog velen. Kijk eens of je voor je zelf een overzicht kunt maken van de tegenstellingen die zich in jou manifesteren. Door dit te doen krijg je meteen inzicht in de stukken die nog geheeld kunnen/mogen worden. Maak ook gebruik van de ander in deze oefening. Je kunt niet transformeren zonder de ander. Je kunt je omgeving vragen welke tegenstellingen ze bij jou zien. Wanneer je de tegenstelling al ziet bij jezelf kun je hierover in gesprek. Uiteraard kun je ook gebruik maken van een coach die jou begeleid bij deze inzichten en helpt om de spiegel voor te houden.

Op het moment dat de tegenstellingen in jou zelf met elkaar verenigd worden, zul je gaan ervaren dat de energie ook beter gaat stromen. Waardoor je uiteindelijk ook volledig op jezelf kunt gaan vertrouwen en je kracht van binnenuit kunt gaan voelen.

Je Brein 

Je brein heeft door de jaren heen verschillende paden aangemaakt. Hierdoor is het vaak lastig om iets te veranderen. Mocht je in de tegenstellingen iets tegen komen waarvan jij merkt dat je energie niet goed stroomt, neem hier dan de tijd voor. Dit kun je doen door iedere dag je bewust te zijn van je gedrag en van je nieuwe gedrag. Op deze manier geef je je brein de gelegenheid om nieuwe paden aan te maken.

Oefening

Neem iedere dag een moment om stil te staan bij je tegenstellingen en hoe deze zich manifesteren binnen in jou. Door bewust te worden van je tegenstellingen, en het gevoel dat het oproept kun je de energie die het je geeft krachtiger maken. Focus daarop. Maak de energie krachtig die jij ook groter wilt maken. Wil je bijvoorbeeld meer wilskracht, mannelijke energie, breng dan bij de wilskracht die je voelt in je lijf je aandacht.

Veel succes ermee!

Info coachpraktijk Lisette Goldman coaching en brainspotting.

 

Comments: 1

 1. Stijn van den Ende schreef:

  Hoe ik Lisette en het Brainspotten ervaar.

  Vlak nadat Lisette was begonnen als Brainspottherapeut ben ik bij haar terecht gekomen om te werken aan mijn stress problemen en mijn persoonlijke ontwikkelingsvraagstukken. Na meerdere sessies ging het heel veel beter met het hanteren van de stress. Er vinden tijdens de sessies veranderingen plaats op korte termijn als op de lange termijn. Een voorbeeld van de korte is dat ik haar belde dat ik redelijk klem zat en heel veel stress ervoer. Toevallig had ze de volgende dag een gaatje in haar agenda en het verschil van stress ervaring daarvoor en erna was als dag en nacht. Na de sessie was de stress zeer goed hanteerbaar.

  Later kwam ik eens in de zoveel tijd weer eens langs voor een of een aantal sessies om aan nieuwe vraagstukken te werken die met namen gericht waren op persoonlijke ontwikkeling. De combinatie van het Jungiaanse en het brainspotten maakt dat ik mooie inzichten en groei weet te realiseren, privé maar vooral in mijn professionele leven als directeur/eigenaar.

  Ik heb haar door de jaren heen zien groeien naar de warme, effectieve, goede en complete therapeut die ze nu is.

Add your comment