Ontdek welk gedrag jij laat zien in de dynamiek met de ander!

Gedrag

Ontdek welk gedrag jij laat zien in de dynamiek met de ander!

Gedrag

DISC is een gedragsanalyse welke in korte tijd inzicht geeft in jouw gedrag. 

Welk gedrag herken jij en welk gedrag jij laat zien in de dynamiek met de ander?

Ben jij iemand die de ander in beweging kan krijgen?
Ben jij iemand die de leiding graag neemt?
Durf jij gemakkelijk risico’s te nemen?

In bovenstaande stellingen zie je een aantal kenmerken van gedrag die je kunt laten zien in de dynamiek met de ander. Iedereen heeft zo zijn voorkeuren.
Door zicht te krijgen op jouw voorkeuren is het gemakkelijker om samen te werken en te communiceren met je collega’s, je gezinsleden en je klanten.

Ik wil je aan de hand van een analyse en een persoonlijk gesprek de kans geven om meer inzicht en bewustzijn te krijgen over jouw eigen gedrag.

Door meer bewustzijn te creëren kun je namelijk beter kiezen wat jij nu echt wilt en daar ook de verantwoordelijkheid voor nemen.

Hoe werkt het de DISC?

Je ontvangt van mij inloggegevens om een analyse in te vullen, dit kost je hooguit 10 minuten. Nadat je de analyse hebt ingevuld plannen we een afspraak in om deze samen te bespreken.
Het gesprek is een coachgesprek het sluit helemaal op jou aan.. Je kunt vooraf zelf al aangeven waar je wellicht tegenaan loopt, maar mocht dit voor jou nu nog lastig te benoemen zijn: geen zorgen. Daar komen we tijdens het gesprek vanzelf achter.

Met welke analyse werk ik?

Ik werk met een tweetal analyses:

In deze blog neem ik je mee in de DISC analyse. Het is een instrument dat diverse psychologische motivatoren van menselijk gedrag meet. Het brengt de, vaak complexe, werkelijkheid van mensen en hun gedrag overzichtelijk en begrijpelijk in kaart. Wat maakt dat sommige mensen bijvoorbeeld weerstand tegen veranderingen hebben, terwijl anderen het juist opzoeken? Hoezo nemen bepaalde mensen altijd de leiding en volgen anderen liever? Of hoe zit het dat sommige mensen zo flexibel zijn en hechten anderen veel aan procedures? DISC geeft inzicht in waarom we doen wat we doen.

Een DISC-analyse geeft inzicht in jouw unieke set aan gedrags-DNA. Je kunt dit inzetten om bijvoorbeeld sterkere onderlinge relaties, betere communicatie of hogere effectiviteit te bereiken.

Dit unieke DNA is de reden dat jij, alleen en in teamverband, tot optimale prestaties komt. Of juist niet. Het geeft inzicht in welke omgeving, werksfeer en manier van doen voor jou nodig is om deze optimale prestaties te kunnen leveren. De uitkomsten van de analyse geven je inzicht in jouw voorkeursgedrag en daarbij ook je valkuilen. Door hier inzicht in te hebben, begrijp je ook wat maakt dat het met sommige personen makkelijk communiceert en met andere juist altijd moeizaam gaat.

Lijkt dit jou een mooie manier om wat meer over jezelf te weten te komen? Ik nodig je uit in mijn coachpraktijk. Je kunt deze analyse toevoegen tijdens of aan het begin van het coachtraject of gewoon omdat je nieuwsgierig bent. Ik bied je de mogelijkheid om deze analyse als particulier af te nemen. De prijs voor de analyse en het coachgesprek van 60 minuten is € 160,- excl btw

Ga jij de investering voor jezelf aan? Meer inzicht in je eigen gedag en je meer bewustzijn, zodat je gemakkelijker keuzes kunt maken die goed voor jou zijn! Neem direct contact met me op.

Teamwiel

Teamwiel DISC

Gun jij je team dit ook?

Deze analyse en het coachgesprek is niet alleen goed voor het individu, maar werkt ook goed in teamverband. Als je dit traject samen met je team doet, zul je zien dat iedereen beter begrijpt “wat maakt” dat iemand bepaald gedrag laat zien. Je kunt hierdoor de samenwerking optimaliseren. Naast het optimaliseren van de samenwerking creëer je ook meer begrip voor elkaar. Dit heeft een gunstig effect op de sfeer. De analyse en het coachgesprek kunnen ook voor meerdere collega’s of een team afgenomen worden. Ik ben een geaccediteerd coach via d NOBCO waardoor het zakelijk vergoed kan worden. Wil je meer weten, neem gerust contact met me op.

accreditatie

 

Comments: 8

 1. Ivonne schreef:

  Lisette heeft de disc analyse bij mij gedaan. Ik kan het iedereen aanraden!
  Sinds ik de disc heb gedaan heb ik veel meer inzicht en begrip in mijn eigen handelen, maar ook in dat van anderen.
  In alles wat erin staat herken ik mezelf. Hierdoor kan ik mijn talenten veel beter benutten en ik ben me ook bewust van mijn valkuilen. Zo ontzettend waardevol!

 2. Julia schreef:

  Vandaag heb ik op mijn nieuwe werk een belangrijke presentatie gegeven. Tijdens de voorbereiding moest ik terug denken aan de periode waarin ik mezelf ben gaan ontwikkelen. Dit is begonnen door de disc-analyse. Hieruit kwam naar voren wat mijn talenten zijn. Waar mijn uitdaging ligt en wat ik niet moet doen. Daar ben ik met Lisette mee asn de slag gegaan. Ze heeft me gecoacht en vooral laten inzien wat ik allemaal kan en in me heb. Met als resultaat dat ik de stap genomen heb en mijn veilige baan heb opgezegd en het avontuur aangegaan ben. Met als resultaat dat ik nu docent ben op een mbo opleiding en ik iedere dag volop geniet van al het nieuws wat ik leer. Ik maak daar stappen en onderneem dingen die ik een tijd geleden niet gedurfd zou hebben.

 3. Gert schreef:

  Dankzij de disc analyse ben ik veel te weten gekomen over mezelf. Ik kan het daarom ook iedereen aanraden. Mij heeft het geholpen om meer inzicht te krijgen over mijn gedrag. Ik was zoekende welke richting ik op wilde in mijn carrière en ik wist niet goed wat nou echt bij me paste. Door de disc analyse heb ik inzicht gekregen in mijn kwaliteiten en op basis daarvan ben ik gaan zoeken naar een passende vervolgstap in mijn carrière! Het is gewoon een hele leuke ervaring die je de rest van je leven meeneemt en het vergroot je persoonlijke effectiviteit!

 4. Wat een leuke en interessante ervaring! Ik heb bij Lisette DISC analyse gedaan, omdat ik ontzettend de behoefte had om echt in mijn kracht te kunnen staan. De analyse heeft mij ontzettend veel waardevolle informatie gegeven over mijn talenten en kwaliteiten, maar ook wat mijn valkuilen zijn en waar ik juist op leegloop.

  De coaching van Lisette is duidelijk, praktisch en verhelderend.

  Ik ben heel blij met deze inzichten, omdat ik met deze analyse in mijn achterzak echt bewuste keuzes kan maken welke opdrachten bij me passen en welke juist niet.

  Kortom een dikke aanrader wat mij betreft!

 5. Brigitte schreef:

  Ik heb een 2e disc analyse bij Lisette gedaan met als reden, een goede voorbereiding op een vacature. Ik wilde inzichten welke sterke kanten ik het beste naar voren kon laten komen tijdens de sollicitatie. Na de analyse en sollicitatie kwam ik er achter dat de betreffende functie helemaal geen match was. Nu nog een half jaar later heb ik een andere job! Een baan en omgeving die helemaal bij mij past, super blij mee. Er vallen steeds meer puzzelstukjes op zijn plek. Je leert jezelf zoveel meer te begrijpen. Waarom reageer je op een bepaalde manier of waarom doet iets met je emoties etc etc teveel om op te noemen. En vooral belangrijk de coaching erbij helpt je te handelen vanuit jouw eigen kracht! Ik zeg als je twijfelt over deze analyse, geeoon doen! Het is elke euro waard.

 6. […] 1 gaat over het ontdekken van jouw gedrag […]

 7. […] om te werken met een gedragsanalyse, wil je hier meer over weten ik heb hier over geschreven: gedragsanalyse en […]

Add your comment