Bepaal de koers van jouw leven

workshop, ontwikkeling, groei, training

Bepaal de koers van jouw leven

workshop, ontwikkeling, groei, training

Workshop Belevingswereld

De boeken van Jean Klare laten zo veel moois zien. Het is beeldend en spreekt meteen tot ideeën en inzichten. Het materiaal is zo mooi dat ik er graag mee werk en jullie mee wil nemen in de wereld van de beeldtaal.  De workshop is dan ook geïnspireerd op de ‘Atlas van de Belevingswereld’ van Jean Klare.

Vanuit de cognitie kunnen wij als mens best wel goed beredeneren waarom de dingen gaan/zijn zoals ze gaan/zijn. Toch lopen wij er allemaal ook wel tegen aan dat wij soms zo veel aan het denken zijn. Gemiddeld komen er ongeveer 40,000 gedachten op een dag voorbij. Hierbij is het interessant om te zien of die gedachten ook echt helpend zijn.

Carl Jung beschreef hier wat over in zijn boeken. Hij noemde het “het kompas van de psyche.”
Elk punt op het kompas heeft zijn tegenpool: bij een “denkend” type zou de kant van het “gevoel” het minst ontwikkeld zijn (voelen is in dit geval het vermogen om een ervaring op zijn juiste waarde te beoordelen, zoals men zou kunnen zeggen “ik heb het gevoel dat dit de juiste weg is” zonder dat men het “waarom” daarvan hoeft te analyseren of te beredeneren). Natuurlijk overlappen de uiterste elkaar in een individu: in een “gewaarwordend” persoon kan de denkende kant even sterk zijn als de voelende, terwijl de “intuïtie”, het tegenovergestelde, dan het zwakst zou zijn.

Uiteraard zijn er naast deze vier criteria van typen van het gedrag nog veel andere gezichtspunten, zoals wilskracht, temperament, fantasie etc.

Wat heeft bij jou de voorkeur?

 • Denken
 • Voelen
 • Intuïtie
 • Gewaarwording

Met deze 4 bewustzijnsfuncties gaan wij aan de slag tijdens de workshop. Je gaat ontdekken wat jouw reis is, waar ben je nu en waar wil je naar toe, waar zit je verlangen. Bevind jij je op dit moment in de zee van rust of juist in de zee van mogelijkheden?

De belevingskaart is een visuele weergave en is een hulpmiddel om meer inzicht en bewustzijn creëren in de stappen die je hebt genomen afgelopen jaren/periode. Daarnaast te ontdekken waar je naar toe wilt en hoe je hier kunt gaan komen. D.m.v. het gesprek en vragen ga je hier helderheid in krijgen. Ik weet door de gesprekken die ik voer in de begeleiding dat in ons als mens enorm veel potentieel zit. Dit zit soms verstopt in het onbewuste, maar dat mag zeker gehoord en gezien worden. Je kunt er dan ook vanuit gaan dat je in de workshop hier weer een stukje meer bewustzijn op krijgt.

De kosten voor de workshop zijn 55 euro dit is incl materiaal en het boek “De kleine altlas van de belevingswereld”.

Data: 2 juni
Start 9.30 einde 11.30 uur.
Locatie is Sassenheim.

Aanmelden kan via een email naar info@lisettegoldman.nl

 

 

Comments: 1

 1. Corry schreef:

  Ik heb vandaag de workshop Belevingswereld gevolgd en ik heb er, naast dat ik weer veel geleerd heb over mezelf, ook echt van genoten.

  De kaarten uit het boekje zijn prachtig en leiden je bijna als vanzelf langs de route die bij jouw past.

  Fijn om op deze manier inzicht te krijgen in waar je nu staat, waar je vandaan komt en waar je graag naar wilt werken.

  Lisette zorgt voor een fijne, veilige sfeer en heeft aandacht voor iedereen.

  Echt een aanrader om op een speelse, creatieve manier met je eigen ontwikkeling aan de slag te gaan.

  Het is een aanrader! Volgend jaar sluit ik graag weer aan om te zien waar ik me dan bevind op mijn pad….

  Prachtig! Dank je wel voor alles.

  Groetjes Corry

Add your comment