Het is vakantie en je geniet volop van de vakantie, het gezellig samen zijn, de faciliteiten op het vakantieadres en het zwembad. Toch gebeurd er iets geheel onverwachts. Je staat in het zwembad en er komt vanachter iets zwaars tegen je nek aan. In je nek voel je iets krakken en je benen worden week. Je doet er alles aan om zo snel mogelijk het bad uit te komen. De adrenaline giert door je lijf en je realiseert je dat het niet goed is. De tranen lopen over je wangen……….
Wat als je een gebeurtenis/ervaring zou bekijken als een Hero’s Journey.
De Hero’s Journey oftewel de reis van de held. De reis van de held kom je op verschillende manieren tegen, o.a in films. Er is veel over geschreven en de reis maakt altijd een aantal stappen door.
“The cave you fear to enter holds the treasure you seek.”
Joseph Campbell
Hero’s Journey
Een Hero’s Journey zoals Joseph Campbell het beschreef is een reis die je doorloopt, waarbij je een appel krijgt om in actie te komen, vervolgens het bos in gaat opzoek naar de Heilige graal, waarbij je uiteindelijk dichterbij in jezelf komt als ooit daarvoor. Je komt getransformeerd thuis bij jezelf.
Het coachtraject
Tijdens het coachtraject zie ik altijd deze reis ontstaan, bij het ene traject doorlopen we de hele reis, en bij een ander een deel van de reis. Dit heeft vooral te maken hoeveel tijd je investeert in je begeleidingstraject. Daarnaast komt ook niet iedereen alle fases tegen. Dit is dan ook niet nodig.
De stappen die je in de reis door maakt zijn niet altijd direct te linken aan de fases die je door maakt in je persoonlijke ontwikkeling, dit heeft ook te maken met dat sommige fases heel snel doorlopen worden of dat sommige fases samen vallen. Vaak kun je na een traject zelf gemakkelijker terugkijken welke fases je wanneer hebt doorlopen.
Hoe herken je jouw Appel?
Ben jij toe om deze reis aan te gaan, bekijk dan eens wat jouw appel is! Nu vraag je, je misschien af hoe ga ik mijn appel herken?
Hoe herken je een oproep/appel?
Dit kan ontstaan door een vraag die je op dit moment hebt of een verlangen. Het appel kan zich ook aandienen via een droom, een rimpeling in je bestaan, een crisis etc.
Wat is de aard van de oproep?
Hoe word jij in beweging gezet? Of wat zet jou op dit moment in beweging? Waar gaat dit over?
Terugkijkend, wat stond je te doen?
Je kunt gaan terug kijken wanneer je een oproept hebt gehad. Wat had je te doen? Wat had je te leren?
In de introductie nam ik je mee in het ontstaan van een appel, in dit geval met het gevolg van een whiplash en nekhernia. Je kunt op z’n moment heel boos en verdrietig worden van het ongeluk en de “dader” de schuld geven en jezelf neerzetten als “slachtoffer.” Je kunt het ook bekijken als een appel en gaan ontdekken welke lessen je hieruit kunt leren. Uiteraard zoals in dit voorbeeld ondersteunend aan het reguliere traject (ziekenhuis, huisarts etc).
Heb je zicht gekregen op je appel en wil je daar nu echt mee aan de slag? Ik zou je willen aanmoedigen om dat ook te gaan doen! Je zult gaan ervaren door er mee aan de slag te gaan dat je er sterker uitkomt dan ooit daarvoor. GO FOR IT! Mocht je van mijn begeleiding gebruik willen maken kun je mijn contactformulier invullen en ik neem contact met je op. Ik ontvang je graag in mijn coachpraktijk in Sassenheim of via een online sessie (online coaching).
De tarieven die ik hanteer: het coachprogramma of de losse sessies.
0 reacties