Maanceremonie “zweethut”

Zweethut maanceromonie

Maanceremonie “zweethut”

MoonLodges

Zoals je waarschijnlijk wel weet, ben ik dol op persoonlijke ontwikkeling. Ik vind het niet altijd even makkelijk, soms zelfs heel lastig en confronterend, maar er zit ook zoveel moois en waardevols in.

Mijn schoonzus vertelde enthousiast over een zogenaamde zweethut. Een zweethut? Daar had ik dus nog nooit iets mee gedaan. Geen idee wat ik me daarbij voor moest stellen en meteen had ik 101 vragen. Mijn denken wilde alle vragen beantwoord hebben, maar diep van binnen wist ik ook wel dat ik het eigenlijk helemaal niet nodig had om te weten. Onbevangen en met verwondering ben ik meegegaan naar deze heuse zweethut.

Voor we het wisten, hadden we de Moonlodges ceremonie geboekt op de 11de van de 11de bij Eaglelodges. Een prachtige symbolische datum voor transformatie en dat met de nieuwe maan in het vooruitzicht (15-11).

Zweethut maanceremonie

Zelfkennis, hergeboorte, intenties, los laten, ontwikkeling, nieuwe maan

Hoe gaat het nu in zijn werk?

Het is een symbolisch ritueel en alles rondom de ceremonie wordt met aandacht gedaan. Allereerst was er een prachtige basis gemaakt van haardhout (zie de foto). Door met z’n allen in een cirkel hierom heen te staan mochten wij opschrijven wat los gelaten mocht worden en zo mee kon in het vuur. Vervolgens hebben wij met elkaar de stenen die opgewarmd mochten worden op de stapel geplaatst zodat het vuur aangestoken kon worden. Terwijl het vuur de stenen opwarmde, hebben wij gezamenlijk de hut gebouwd. Dat wil zeggen 4 lagen paardendekens over de houten stellage geplaatst. Ook dit ging met volledige aandacht.

Zweethut maanceromonie

Symboliek, basis voor het verwarmen van de stenen

De symboliek

In de hut wordt gewerkt met de elementen en de windrichtingen. Het oosten staat ook wel voor aarde, het zuiden voor vuur, het westen voor water en het noorden voor lucht. Door je zo met de elementen te verbinden voel je ook die kracht en energie vrijkomen bij jezelf.

De hut zelf staat voor de baarmoeder, het is dan in de hut ook helemaal donker en je ziet enkel de stenen gloeien. De symboliek erachter is dat je als het ware terug gaat de baarmoeder in, transformeert en opnieuw (her)boren eruit komt. Nu was deze ceremonie ook nog in de aanloop naar de nieuwe maan. Dat is het moment voor een nieuw begin, oneindige mogelijkheden, dromen en intenties plaatsen.

Ik ben er in gestapt met het los laten van oordelen, en mijn intentie is om mij volop te verwonderen over wat zich aandient in mijn leven.

Persoonlijke ervaring

De dag na de ceremonie kwam ik een oude bekende tegen die ik bijna niet herkende. Ik merkte zelfs op dat ik mij afwendde van deze persoon. Ik vond het super heftig om hier bewustzijn op te hebben, maar merkte dat ik meteen werd gespiegeld op het oordeel. Dit is voor mij dus al winst uit de hut! Ik ben mij nu steeds meer bewust aan het worden, kan keuzes maken hoe ik er mee om wil gaan en op wil reageren. Met zachtheid en verwondering bekijk ik nu de oordelen die ik heb. Heerlijk!

 

 

 

No Comments

Add your comment