O NEE een koortslip

O NEE een koortslip

Mijn beste vriendin zei meteen: “dat is lang geleden”, en dat was het ook. Hoe kan het dat hij er dan nu toch weer is? Wat wil deze koortslip mij vertellen? Verstandelijk weet ik dat het te maken heeft met mijn weerstand. Direct schiet er door mijn hoofd: is die dan zo slecht op dit moment?

Ik kon niet meteen bedenken wat er nu aan de hand was.

De dagen gingen voorbij en ik voelde toch ook wel wat spanning in mijn lijf. Mijn kaken klemden steeds op elkaar en mijn ademhaling zat wat hoger dan normaal gesproken. Dit deed mij meteen herinneren aan een periode waarbij ik mij eigenlijk maanden zo heb gevoeld. Ik schrok er van en vroeg mij meteen af wat dit kon zijn?
Als coach ben ik veel bezig met reflecteren, dit helpt mij om inzicht en bewustzijn te krijgen. Ik had er nog nauwelijks bij stil en kreeg het inzicht: ik heb stress!! Help! En ik heb het zelf gecreëerd….. ik heb de laatste tijd te weinig voor mijzelf gezorgd en te veel bezig geweest met die ander.
Ik en de Ander is uit balans. Dit is een concept dat ik gebruik in mijn coachpraktijk. Ik geef hiermee de coachée inzicht hoe de balans is. Het is voor mij een van de belangrijkste onderdelen. Het geeft je inzicht waar je eventueel energie verliest en hiermee mogelijk stress veroorzaakt. Op het moment dat er bewustzijn is op dit onderdeel kun je zelf balans houden.
Voor hoogsensitieve personen is dit vaak het gedeelte waar te veel energie verloren gaat. De overprikkeling gaat zich dan uiten. Dit kan zich op verschillende manieren uit: boos, ongeduldig, of juist verdrietig en in jezelf gekeerd.
Voor mij was dit moment gekomen en ik voelde ineens heel veel onrust in mijn lijf. Ik heb door de jaren heen geleerd om dit te voelen en hier ook bij stil te staan. Het is best spannend en confronterend om dat te doen. Zeker omdat ik een paar weken terug nog vol in de “Flow” zat en niets mij te veel leek.

Wat ik je met dit verhaal wil meegeven is dat het fijn kan zijn om naar je lijf te luisteren en de signalen die je krijgt. Hoe eerder je dit oppikt, hoe eerder je je balans weer hebt terug gevonden. Wil je meer weten of gewoon eens met mij sparren wat jouw lijf je te vertellen heeft, schroom niet om contact op te nemen. Ik kijk er naar uit!

 

No Comments

Add your comment