“Lente” tijd om te zaaien

zonnebloem, lente, seizoenen, zaaien, ontwikkeling

“Lente” tijd om te zaaien

Hoe was jouw winter?

Vaak hoor ik mensen zeggen dat het allemaal wat zwaarder is in de winter, een mooie tijd om naar binnen te keren. Mensen geven ook geregeld aan dat alles moeizamer gaat in de winter en dat ze uitkijken naar de lente.

Nu is de lente aangebroken en het weer wat langer licht blijf, begint onze energie weer wat toe te nemen. De lente is een mooi moment om zaadjes te gaan zaaien, dit kun je letterlijk nemen, doe dat ook vooral! Ga lekker aan de slag in de tuin of op je balkon. Maar als je mij een beetje kent, kun je het zaadjes zaaien ook figuurlijk nemen. Hier wil ik dan ook graag met je naar kijken.

Planten en zaaien

Wat wil jij zaaien in je leven? Wat hoop je te oogsten?

Deze 2 vragen hebben betrekking op het pad dat je aan het bewandelen bent. Het kan zijn dat je nog geen idee hebt wat je wilt zaaien of dat je er al volop mee bezig bent. Merk je nu dat je wel wat meer zicht wil hebben op wat je kunt gaan zaaien, dan heb ik een tweetal analyses voor je beschikbaar:

Beide analyses kunnen je helpen om meer zicht te krijgen op wat er gezaaid mag worden in jouw leven, zodat je over een tijdje ook kunt gaan oogsten.

De tijd gaat, wanneer je niets onderneemt, gewoon door, net als de seizoenen. Ieder seizoen heeft zo zijn eigenschappen en wanneer je hierin meegaat zul je merken dat er een soort van flow ontstaat. Alles lijkt makkelijker te gaan, je gaat met de stroom mee.

De flow van de lente

De lente is ook een mooie tijd voor een schoonmaak, maak eens inzichtelijk wat je niet meer wilt en wat je weg kan of wil gooien. Hierbij kun je zeker ook kijken naar gedrag waar je afscheid van wil nemen of misschien wel een baan die je nu te veel stress of spanning geeft.

Je kunt wat meer naar buiten gaan, de natuur in, je bewust worden van je omgeving. Kijk om je heen en zie de cyclus van het leven. De lente laat de groei zien, de zaadjes en planten beginnen langzaam zichtbaar te worden. Zo werkt het ook in onze ontwikkeling, in eerste instantie is het nog niet zichtbaar, maar door erin te investeren en het de tijd te geven gaat het vanzelf groeien.

Lente, het ontluiken van nieuw leven

Wat mag er in jou ontwaakt worden?

De lente is het seizoen van de hergeboorte, een tijd om negatieve gedachten achter je te laten. Wat wil jij achter je laten en wat mag herboren worden?

Merk je dat het lastig is om hiermee aan de slag te gaan, maak het klein en kijk welke eerste stap je nu kunt zetten.

Wil je door mij begeleid worden in dit proces? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

 

 

No Comments

Add your comment