Irriteer jij je wel eens aan iemand?

Wat ons irriteert in de ander

Irriteer jij je wel eens aan iemand?

Vind je wel eens dat je collega te veel over zich zelf praat? Kun je er niet tegen wanneer mensen bazig zijn?

Alles wat je irriteert aan de ander kan je inzicht geven in je eigen eigenschappen die je wellicht onderdrukt. Vaak zijn wij ons hier niet eens van bewust. Je merkt wel dat je, je irriteert aan iemand maar niet dat het gedrag van de ander misschien juist een stukje is dat jij weg hebt gestopt.

Door middel van het gedrag van de ander kunnen wij dus veel leren over ons zelf.

Carl Jung één van de scheppers van de moderne dieptepsychologie, sprak er al over. Hij had de volgende quote, “Al wat ons in anderen irriteert kan ons iets doen begrijpen over onszelf”.

Het is dus heel waardevol om eens te kijken naar wat jouw irriteert en wat je mogelijk te leren hebt.

Bijvoorbeeld

Neem die collega die zich altijd op de voorgrond weet te maneuvreren en gezien wordt. Jouw kwaliteiten worden misschien daardoor minder gezien, niet gezien zoals je wel zou willen.

Of je bent erg jaloers op een kennis/collega/vriend/vriendin, het lijkt wel of alles bij diegenen goed en gemakkelijk gaat. Natuurlijk weet je dat het niet zo is, maar je hebt wel dat idee.

Je staat in de rij bij de kassa en iemand glipt net voor je er tussen, je merkt dat het je irriteert. 

Jouw levenslessen

Dit zijn de mensen die jou het meeste kunnen leren in je leven, in dit gedrag zitten jouw levenslessen. Door deze levenslessen zichtbaar te maken en je bewust er van te worden ga je ook ervaren dat je minder stress zal hebben. Je gaat energie overhouden en dit gaat je meer levensvreugde geven.

Wil je meer zicht krijgen op jouw talenten, en ook zeker jouw verbogen talenten neem dan eens contact op. Ik heb een mooie oefening voor je die wij in 1 uur tijd kunnen doorlopen en je meer houvast en inzicht gaat geven voor de keuzes die je kunt gaan maken in je leven.

Deze coaching sessie kost 125 euro incl btw.

 

No Comments

Add your comment