NOBCO-EMCC EIA Practitioner coach

NOBCO-EMCC EIA Practitioner coach

NOBCO-EMCC EIA Practitioner coach

NOBCO-EMCC EIA Practitioner coach
Ja dit is de titel die ik vanaf nu mag dragen 🥰
Ik heb wat weerstand moeten doorstaan om na het behalen van mijn diploma’s ook nog een internationaal certificeringstraject te starten.
Afgelopen september 2022 heb ik dan toch de knoop doorgehakt en ben ik er voor gegaan. Nu een half jaar later ook daadwerkelijk mijn EIA-certificering behaald.
Hoezo nu eigenlijk deze certificering voor mij belangrijk is?

EIA staat voor European Individual Accreditation. Hét kwaliteitskeurmerk voor beroepscoaches dat wereldwijd geldt.

Coaching is geen beschermd beroep. Dat betekent dat iedereen zich coach mag noemen.
Met deze certificering toon ik aan dat ik garant staat voor kwaliteit en professionaliteit.
Ik voldoe aan kwaliteitseisen en blijf mijzelf ontwikkelen in mijn vak. Ik reflecteert op mijzelf en mijn eigen handelen, bijvoorbeeld via intervisie of supervisie. En natuurlijk volg ik de Internationale Ethische Code en de Diversiteitsverklaring.
Zo heel veel info, maar zeker de moeite waard mocht je een keer een coach zoeken om de site van de nobco erbij te pakken.
Hier zie je ook welke coaches geaccrediteerd zijn met het EIA-keurmerk.

Met een certificering toon je aan dat je garant staat voor kwaliteit en professionaliteit. Bovendien is het een boeiende stap in je persoonlijke ontwikkeling. 

Sinds 2008 is NOBCO een onderdeel van European Mentoring & Coaching Council (EMCC Global): een inclusieve organisatie voor het verder ontwikkelen en bevorderen van de kwaliteit van coaching. EMCC is de ontwikkelaar en eigenaar van het EIA-keurmerk. Daarmee kan NOBCO met trots zeggen dat we een onafhankelijk keurmerk voeren voor gecertificeerde coaches op vier niveaus: Foundation, Practitioner, Senior Practitioner en Master Practitioner.

Wat is een gecertificeerde coach?
Een gecertificeerde coach investeert per definitie in zichzelf: De coach heeft een erkende coachopleiding Om als erkende coach te kunnen werken, moet je een minimaal aantal uren les volgen, bewezen praktijkervaring hebben en een ethische code onderschrijven.

 

No Comments

Add your comment