Artikel “De Teylinger” Er is meer aan de mens te doen dan alleen een pil

Artikel “De Teylinger” Er is meer aan de mens te doen dan alleen een pil

Ieder mens heeft het inzicht en het vermogen om zichzelf te helen

‘Er is meer aan de mens te doen dan alleen een pil’ 

Sassenheim– In een vorig leven werkte ze ruim tien jaar lang als manager in het bankwezen. Totdat zij, dankzij de heftige driftbuien van haar toen driejarige zoon, in aanraking kwam met Brainspotting -een laagdrempelige effectieve therapie die het menselijk lichaam in staat stelt emotionele en lichamelijke pijnen, trauma’s, dissociaties en overige complexe symptomen op eigen kracht te verwerken- en deed wat haar hart haar ingaf.

Lisette Goldman- Schrandt uit Sassenheim maakte prompt een carrièreswitch en is nu gecertificeerd brainspottherapeute en coach met een eigen praktijk aan huis aan de Kagerdreef. Zij helpt kinderen én volwassenen blijer, gelukkiger en zelfverzekerder te worden. “Aan de mens is zoveel meer te doen dan louter een pilletje voor te schrijven”, oordeelt Goldman- Schrandt. “Mensen behoren er veel meer op te vertrouwen dat ons lichaam veel zelf kan.”

door Ingrid Langeveld

Zelf is de 35-jarige Goldman- Schrandt een dankbaar en gelukkig mens. Temeer nu haar nu zesjarige zoon vriendschap, gemoed en bovenal zelfverzekerdheid uitstraalt. “Soms heb ik zo’n gevoel dat zegt ‘dat moet ik doen’”, verklaart de voormalig bankmedewerkster de initiërende stap die zij zo’n twee jaar terug in haar leven maakte.

“Brainspotting is zo verschrikkelijk interessant en intrigerend. Nu ik ervaar hoe het kinderen, maar ook volwassenen, helpt hun eigen pad te vinden en volledig zichzelf te worden én daarnaast angstaandoeningen, stress en onrust wegneemt, kan ik dat de rest van alle kinderen gunnen.”

De therapie, ontdekt door de Amerikaan dr. David Grand, behelst een proces dat zich in de hersenen afspeelt en waarbij het eigen menselijk oog en een pointer -een staafvormig instrument- een essentiële rol vervullen.

“Het oog is de toegangspoort tot onze hersenen”, stelt Goldman- Schrandt. De jonge moeder van twee kinderen legt uit dat door specifieke gepositioneerde oogposities, die met behulp van de pointer -naar eigen zeggen hét anker van elke sessie- in het gezichtsveld van het individu worden gevonden, zekere delen van de hersenen met elkaar in verbinding komen en dat op die manier blokkades kunnen verminderen of zelfs verdwijnen. Toch vragen ook die woorden om verheldering. Goldman- Schrandt pakt er haar pointer bij en geeft een demonstratie. “Kijk hier, wanneer een treffende brainspot harmonieert met een bepaalde oogpositie, die op zijn beurt weer koppelt met het emotionele actieve proces van een gevoelsmatige lichamelijke pijn of een onverwerkte traumatisch beladen kwestie, is de ingang gevonden en gaat het brein als vanzelfsprekend de blokkade zelf reguleren. Feitelijk begint dan al, als gevolg van de door het individu zelf georganiseerde hersenactiviteit rondom die bepaalde oogpositie, meteen de heling.”

Niet alleen wil de energieke Sassenheimse, die vaak allerlei kreten van kinderen aanhoort zoals bijvoorbeeld ‘mijn hoofd zit zo vol’, een ieder helpen blij en gelukkig te worden. Bovenal wil ze dat mensen in beweging komen en meer gaan nadenken over wat ze tot zich nemen. “Het is toch te gek, dat Brainspotting kleine kinderen al zoveel rijker kan maken. En dat zonder een pilletje!” Meer info is te lezen op www.lisettegoldman.nl .

Orginele tekst

**

 

 

 

No Comments

Add your comment